Business Development Manager

Houten, fulltime (ca. 40 uur per week)
Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in het profiel, dan nodigen we je uit om te reageren door je CV en motivatie te mailen naar info@omegalogistics.nl

Business Development Manager

Omega Logistics, onderdeel van Jan de Rijk Logistics, is een snel groeiend logistiek bedrijf dat zich richt op logistiek in de breedste zin van het woord. Wij bieden onze klanten o.a. logistieke consultancy, warehousing, (inter)nationale lijndiensten, fijndistributie, overnight- en innightdiensten aan.

We zijn in een korte tijd uitgegroeid tot een volwaardig logistiek partner met een landelijk dekkend netwerk op het gebied van vervoer en opslag van onder andere farmaceutische producten, waarin we een belangrijke maatschappelijke functie hebben en waarde voor onze klanten creëren en toevoegen.

Wat houdt de functie in?

Als Business Development Manager Healthcare bestaat jouw verantwoordelijkheid uit het, realiseren en ontwikkelen van nieuwe business bij bestaande en nieuwe accounts. Je bent voortdurend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de sector Healthcare en beschikt over de capaciteit om potentiële klanten te identificeren en vervolgens te benaderen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het beheer van de klantenportefeuille binnen Omega Logistics, en moet je kansen herkennen bij klanten door middel van proactief beheer. Wij verwachten van je dat je bereid bent om die extra stap te zetten om de klant optimaal te bedienen, en vanuit jouw kennis en ervaring met solide oplossingen komt en hierdoor het verschil te maken.

Plaats in de organisatie

De Business Development Manager Healthcare rapporteert hiërarchisch aan de Director Omega Logistics en functioneel aan de Commercial Director. Samen met je collega’s te Houten vorm je een gouden combinatie, waarbij jij zorgt voor een excellente klantbeleving bij zowel bestaande als potentiele klanten. Daarnaast ben je onderdeel van het sales team van de totale Jan de Rijk Logistics organisatie. De standplaats van deze functie is Houten, vanzelfsprekend ben je echter veelal “onderweg” en is er altijd een flexibele werkplek op één van de vestigingen.

Belangrijke aandachtsgebieden

In de rol van Business Development Manager ben je verantwoordelijk voor het realiseren en ontwikkelen van nieuwe business activiteiten, zowel bij bestaande als bij nieuwe klanten. Daarbij denk je mee met de toekomstige opdrachtgever in de aan te bieden oplossing en fungeer je als volwaardig sparringpartner voor haar business. Je beheert en coördineert je eigen klantenportefeuille en geeft vorm aan het door de organisatie uitgestippelde commerciële beleid. Je beantwoordt hiervoor zelfstandig tenders vanuit de markt, stelt projectplannen op ter implementatie en stemt de diverse belanghebbende afdelingen op elkaar af. Zowel intern als extern bewaak je het gehele commerciële proces, door binnen de beschikbaar gestelde systemen de opvolging te borgen. In de rol van Business Development Manager Healthcare krijg je de vrijheid om als ondernemer vorm te geven aan het commercieel plan. Je ziet kansen en mogelijkheden in de markt en bent in staat deze te vertalen naar de wensen en eisen van de klant. Tot de doelgroep behoren o.a. Ziekenhuizen, Farmaceutische groothandels en producenten, Apothekersgroepen, Zorginstellingen.

Wat vragen we van je?

Als enthousiaste ervaren sales man/vrouw ben jij sterk target gedreven in het genereren van nieuwe business maar zeker ook gericht op het bouwen en ontwikkelen van relaties. Jij geniet van het proces naar het resultaat toe. Je gaat voor je klant door het vuur, ziet kansen en komt proactief met mogelijke oplossingen. Je bent vooral succesvol als Business Development Manager doordat je beschikt over een flinke dosis conceptueel en strategisch inzicht, lef, overtuigingskracht, resultaatgerichtheid en flexibiliteit. Initiatief nemen is jou zeker niet vreemd.

Verder beschik je over:

  • HBO werk- en denkniveau, opleiding het liefst in een commerciële / logistieke richting;
  • 5 jaar buitendienst sales ervaring binnen een farmaceutische logistieke omgeving;
  • Uitgebreide kennis van de Healthcare markt in de Benelux;
  • Ervaring in en kennis van de farmaceutische sector is een vereiste waarbij een bestaand netwerk binnen de Benelux een pre is;
  • Bewezen commercieel track record;
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;

Wat bieden wij je?

Een prachtige functie voor iemand die wel van een uitdaging houdt! In deze functie kun je je volop ontwikkelen. Uiteraard kun je ook rekenen op een mooi salaris (met bijbehorende bonus), een bedrijfswagen, laptop en mobiele telefoon en stevige secundaire arbeidsvoorwaarden (zoals een goede pensioenvoorziening).

Interesse?

Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in het profiel, dan nodigen we je uit om te reageren door je CV en motivatie te mailen naar werken@janderijk.com.