Omega Logistics vervoert het COVID-19 vaccin

Nederland is door het gehele land begonnen met vaccineren tegen het COVID-19 virus. Inmiddels kunnen ook het personeel en de bewoners van zorginstellingen gevaccineerd worden. Hiervoor dient het vaccin gedistribueerd te worden naar o.a. zorginstellingen en apotheken. Omega Logistics heeft hierin al een mooie rol gespeeld.

Afgelopen week hebben wij het Pfizer en Moderna vaccin vervoerd naar verschillende verpleeghuizen en apotheken. De vaccins moeten onder strikte voorwaarden worden vervoerd. Om de kwaliteit en integriteit van het geneesmiddel te behouden, dienen de vaccins actief gekoeld (2-8 graden) of bevroren (-20 graden) vervoerd te worden. Daarnaast moet er rekening worden gehouden met de schokgevoeligheid van de vaccins, hiervoor worden ze verpakt met speciaal schokopvangend materiaal.

Het transport wordt geheel volgens de GDP (Goede Distributie Praktijken) richtlijnen uitgevoerd. De chauffeurs van Omega Logistics hebben geruime ervaring met het vervoeren van geneesmiddelen en zijn hier dan ook GDP getraind. Zij hebben kennis hoe ze om moeten gaan met dergelijke gevoelige geneesmiddelen. Daarnaast wordt door het operationele support team op kantoor de temperatuur van de koelingen live gemonitord.

Voor het vervoeren van geneesmiddelen bij een temperatuur van -20 graden, wordt er gebruikt gemaakt van een mobiele VebaBox die actief kan vriezen. Dit betreft een vriesunit die in de auto aangesloten wordt op de 12V van de auto en daardoor kan blijven vriezen gedurende de rit. VebaBox biedt een innovatieve en efficiënte oplossing om de ladingdrager in de supply chain actief te koelen, waardoor er geen ‘cold chain breaks’ zijn, meer efficiency in de keten kan worden gerealiseerd en de productkwaliteit beter gewaarborgd kan worden. De kracht van het concept ‘VebaBox’ is dat het modulair is opgebouwd, waardoor het heel flexibel is in te zetten in de gehele logistieke keten.  Of wilt u ook gebruik maken van de VebaBox? Neem dan direct contact op met +31 (0) 413 269 300 of sales@vebabox.com.

Kunnen wij voor uw organisatie als GDP vervoerder ook iets betekenen, met onze GDP oplossingen zowel tot -20, 2-8 graden of ambient? Neem dan contact op met onze business development afdeling en wij kijken graag samen met u naar alle mogelijke oplossingen. Ook in spoedgevallen kunnen wij u van dienst zijn.

Dilia van Vliet

Contact

Dilia van Vliet

dilia@omegalogistics.nl

Spoed? Bel: (0)30 23 77 300