Omega Logistics ISO 9001:2015 en GDP gecertificeerd

Op 1 september 2015 werd Omega Logistics geaudit op de kersverse ISO 9001:2015 norm die ook per 1 september is uitgekomen. Vandaag is bevestigd door de certificerende instantie KIWA dat het certificaat is behaald. Hiermee is Omega Logistics het eerste en vooralsnog enige logistieke bedrijf in Nederland dat volgens deze nieuwe internationale norm is gecertificeerd. Tegelijkertijd heeft Omega Logistics het GDP (Good Distribution Practice) certificaat behaald.

Directeuren Pieter Strijland en Gerard van de Weert zijn zeer tevreden met het behaalde resultaat. “Wij vervoeren al geruime tijd medicijnen volgens de GDP richtlijnen en onze processen zijn hierbij vanzelfsprekend goed op elkaar afgestemd. Het behalen van beide certificaten is voor ons de bevestiging dat we onze dienstverlening ook daadwerkelijk goed hebben georganiseerd en daarmee klaar zijn voor verdere groei. Tenslotte is het als eerste behalen van het nieuwe ISO 9001:2015 certificaat een leuke bijkomstigheid die helemaal past binnen het innovatieve karakter van ons bedrijf”.

Adviesbureau Conformiso BV uit Eindhoven heeft Omega Logistics gedurende het gehele traject van  A to Z begeleid. Directeur Harold Kuyten van Conformiso is erg enthousiast over het behaalde resultaat: “De nieuwe ISO 9001:2015 is echt splinternieuw dus het was af en toe best een beetje pionieren. Daar houden we wel van. Normeisen geven over het algemeen slechts een theoretisch kader, maar het gaat er juist om hoe je deze eisen vertaalt naar een makkelijke, praktische werkwijze. Hierin zijn we samen met Omega goed geslaagd.”

Omega Logistics BV is een innovatieve en gespecialiseerde logistieke dienstverlener in onder andere de Healthcare branche en verzorgt de distributie van medicijnen naar patiënten, apotheken, zorginstellingen en ziekenhuizen.

Foto:

Van links naar rechts:

Rien Buitink, salesmanager Kiwa Nederland

Gerard van de Weert, directeur Omega Logistics BV

Pieter Strijland, directeur Omega Logistics BV

Harold Kuyten, directeur Conformiso BV