Zorginstellingen

Bij het transport van medische producten zijn levens gemoeid. Door jarenlange ervaring weet Omega Logistics dat als geen ander. Daarom staat punctualiteit en zorgvuldigheid bij ons hoog in het vaandel. Omega Logistics levert dagelijks medische producten door heel Nederland aan ziekenhuizen en zorginstellingen.

De benodigde producten worden door de ziekenhuizen besteld bij de groothandels en producenten. In opdracht van deze bedrijven levert Omega Logistics de zending in temperatuur gecontroleerde wagens. We zijn met name gespecialiseerd in het afleveren op afdelingsniveau en een fysieke handover.

Leveringen naar ziekenhuizen kan Omega Logistics uitvoeren met de volgende services:

  • Overnight zendingen
  • Tijdskaderleveringen
  • Spoedzendingen
  • Dedicated routes
Omega Logistics verzorgt uw logistieke oplossing

De medische producten vervoeren wij onder de volgende condities:

15-25 °C gecontroleerd transport

Omega Logistics zet voor het 15-25 °C gecontroleerd transport eigen temperatuur gecontroleerde wagens in. Wij beschikken over een gevarieerd wagenpark. Omega Logistics heeft mogelijkheden van bestelwagens tot vrachtwagens. Dankzij het gebruik van temperatuursensoren wordt de temperatuur constant gemonitord. Voor de klant zijn deze gegevens ook online beschikbaar via een applicatie. Wanneer de temperatuur te laag of te hoog dreigt te worden, krijgen de planningsafdeling en de chauffeur automatisch een waarschuwing. Ook beschikt Omega Logistics over een GDP gecertificeerde Healthcare hub, deze is 15-25°C gecontroleerd. Vanuit het collectieadres worden de medische producten vervoerd naar de Healthcare hub van Omega Logistics.

2-8 °C gecontroleerd transport

Omega Logistics heeft voor de cold chain zendingen diverse oplossingen. Afhankelijk van het type klant kiezen wij in overleg de beste oplossing. Zo beschikt Omega Logistics over mobiele koelkasten waarin de zendingen vervoerd kunnen worden. De koelinstallatie bestaat uit een koelunit voorzien van een verrijdbaar onderstel, een GPS-volgsysteem en een accupack, waardoor er 16 uur onafgebroken actief gekoeld kan worden. Wanneer de temperatuur beneden de 3 graden of boven de 8 graden komt, volgt er een alarmmelding. De koelkasten zijn via een online platform of via de Omega app te volgen. Het voordeel van deze manier van vervoeren, is dat we cold chain zendingen kunnen meegeven in iedere auto. Tevens beschikt Omega over wagens die 2°-8°C of gecombineerd kunnen koelen. Deze wagens zijn ook uitgerust met sensoren en GPS volgsysteem zodat de status van de zending inzichtelijk is voor de klant.

Standaard

Ook voor niet-temperatuur gecontroleerde medische leveringen staat Omega Logistics voor u klaar! Ons personeel is ook voor dit transport GDP getraind. Zo waarborgen we de productkwaliteit en -veiligheid. De kwaliteit en veiligheid zijn bij elk aspect van de service van ongekend belang voor Omega Logistics.

Andere diensten van Omega Logistics

Omega Logistics is gespecialiseerd in het vervoer van medische producten. Naast het leveren bij zorginstellingen bieden wij nog meer mogelijkheden! Ontdek ook de mogelijkheden voor apotheekleveringen, patiëntleveringen en maatwerk bij Omega Logistics!