Zorginstellingen

Bij het vervoeren van medische producten zijn levens gemoeid. Door jarenlange ervaring weet Omega Logistics dat maar al te goed. Daarom staat punctualiteit en zorgvuldigheid bij ons hoog in het vaandel. Omega Logistics levert dagelijks medische producten door heel Nederland aan ziekenhuizen en zorginstellingen.

De benodigde producten worden door de ziekenhuizen besteld bij de groothandels en producenten, in opdracht van deze bedrijven levert Omega Logistics de zending in temperatuur gecontroleerde wagens. We zijn met name gespecialiseerd in het afleveren op afdelingsniveau en een fysieke handover.

Leveringen naar ziekenhuizen kan Omega Logistics uitvoeren met de volgende services:

  • Overnight zendingen
  • Tijdskaderleveringen
  • Spoedzendingen
  • Dedicated routes

De medische producten vervoeren wij onder de volgende condities:

15-25 °C gecontroleerd transport

Voor het 15-25 °C gecontroleerd transport zet Omega Logistics eigen temperatuur gecontroleerde wagens in. We beschikken over een gevarieerd wagenpark, van bestelwagen tot vrachtwagen. Verschillende wagens zijn voorzien van temperatuursensoren zodat de temperatuur constant gemonitord kan worden, deze gegevens zijn ook online beschikbaar voor de klant via een app. Wanneer de temperatuur te hoog of te laag dreigt te worden, krijgen de afdeling planning en de chauffeur automatisch een waarschuwing. Ook beschikt Omega Logistics over een GDP gecertificeerde Healthcare hub, welke 15-25°C gecontroleerd is. Vanuit het collectieadres worden de medische producten vervoerd naar de Healthcare hub van Omega Logistics.

2-8 °C gecontroleerd transport

Voor de cold chain zendingen heeft Omega Logistics verschillende oplossingen. Afhankelijk van het type klant kiezen wij in overleg de beste oplossing. Zo beschikt Omega Logistics over mobiele koelkasten waarin de zendingen vervoerd kunnen worden. De koelinstallatie bestaat uit een koelunit voorzien van een verrijdbaar onderstel, een GPS-volgsysteem en een accupack, waardoor er 16 uur onafgebroken actief gekoeld kan worden. Wanneer de temperatuur beneden de 3 graden of boven de 8 graden komt, volgt er een alarmmelding. De koelkasten zijn via een online platform of via de Omega app te volgen. Het voordeel van deze manier van vervoeren, is dat we cold chain zendingen kunnen meegeven in iedere auto. Tevens beschikt Omega over wagens die 2°-8°C of gecombineerd kunnen koelen. Deze wagens zijn ook uitgerust met sensoren en GPS volgsysteem zodat de status van de zending inzichtelijk is voor de klant.

Standaard

Ook voor niet temperatuur gecontroleerde medische leveringen is het personeel GDP getraind. Zo waarborgen we de productveiligheid en -kwaliteit. De kwaliteit en veiligheid bij elk aspect van de service is belangrijk voor Omega Logistics.