Patiëntleveringen

Bij het vervoeren van medische producten is specifieke kennis en handelen vereist. Door jarenlange ervaring met het transport van medicijnen en medische producten naar patiënten, apotheken, zorginstellingen en groothandels heeft Omega Logistics de noodzakelijke kennis opgedaan om succesvol over de drempel te bezorgen.

De chauffeurs van Omega Logistics zijn allemaal GDP (Good Distribution Practices) getraind en weten precies hoe ze om moeten gaan met medicijnen en aanverwante producten. Daarnaast is het bij het transport van medische producten belangrijk dat je compliant bent aan de laatste regelgeving en richtlijnen. Zo heeft Omega Logistics onlangs de eerste pharma gecertificeerde bedrijfswagens in gebruik genomen en is Omega Logistics GDP en ISO 9001:2015 gecertificeerd.

Specialistische kennis

Het vervoer naar patiënten binnen het transport van medicijnen vereist specialistische kennis. Het is zaak dat er zorgvuldig omgegaan wordt met de producten en de patiënten. De producten worden niet alleen van A naar B gebracht, maar in overleg met de klant kan er zelfs direct op de etage geleverd worden. De service van Omega Logistics gaat dus over de drempel.

De onderstaande producten kunnen met de volgende service geleverd worden:

  • Overnight zendingen
  • Last mile traject
  • Tijdskaderleveringen
  • Spoedzendingen
  • Dedicated routes

15-25 °C gecontroleerd transport

Voor het 15-25 °C gecontroleerd transport zet Omega Logistics eigen temperatuur gecontroleerde wagens in. We beschikken over een gevarieerd wagenpark, van bestelwagen tot vrachtwagen. Verschillende wagens zijn voorzien van temperatuursensoren zodat de temperatuur constant gemonitord kan worden, deze gegevens zijn ook online beschikbaar voor de klant via een app. Wanneer de temperatuur te hoog of te laag dreigt te worden, krijgen de afdeling planning en de chauffeur automatisch een waarschuwing. Ook beschikt Omega Logistics over een GDP gecertificeerde Healthcare hub, welke 15-25°C gecontroleerd is. Vanuit het collectieadres worden de medische producten vervoerd naar de Healthcare hub van Omega Logistics.

2-8 °C gecontroleerd transport

Voor de cold chain zendingen heeft Omega Logistics verschillende oplossingen. Afhankelijk van het type klant kiezen wij in overleg de beste oplossing. Zo beschikt Omega Logistics over mobiele koelkasten waarin de zendingen vervoerd kunnen worden. De koelinstallatie bestaat uit een koelunit voorzien van een verrijdbaar onderstel, een GPS-volgsysteem en een accupack, waardoor er 16 uur onafgebroken actief gekoeld kan worden. Wanneer de temperatuur beneden de 3 graden of boven de 8 graden komt, volgt er een alarmmelding. De koelkasten zijn via een online platform of via de Omega app te volgen. Het voordeel van deze manier van vervoeren, is dat we cold chain zendingen kunnen meegeven in iedere auto. Tevens beschikt Omega over wagens die 2°-8°C of gecombineerd kunnen koelen. Deze wagens zijn ook uitgerust met sensoren en GPS volgsysteem zodat de status van de zending inzichtelijk is voor de klant.

Standaard

Ook voor niet temperatuur gecontroleerde medische leveringen is het personeel GDP getraind. Zo waarborgen we de productveiligheid en -kwaliteit. De kwaliteit en veiligheid bij elk aspect van de service is belangrijk voor Omega Logistics.