Patiëntleveringen

Bij het vervoeren van medische producten is specifieke kennis en handelen vereist. Door jarenlange ervaring met het transport van medicijnen en medische producten naar patiënten, apotheken, zorginstellingen en groothandels heeft Omega Logistics de noodzakelijke kennis opgedaan om succesvol over de drempel te bezorgen. Ontdek de mogelijkheden voor Patiëntleveringen!

De chauffeurs van Omega Logistics zijn allemaal GDP (Good Distribution Practices) getraind. Daarnaast weten ze precies hoe ze om moeten gaan met medicijnen en aanverwante producten. Ook is het bij het transport van medische producten belangrijk dat u compliant bent aan de laatste regelgeving en richtlijnen. Zo heeft Omega Logistics onlangs de eerste pharma gecertificeerde bedrijfswagens in gebruik genomen en is Omega Logistics GDP en ISO 9001:2015 gecertificeerd.

Specialistische kennis

Het vervoer naar patiënten binnen het transport van medicijnen vereist specialistische kennis. Het is zaak dat er zorgvuldig omgegaan wordt met de producten en de patiënten bij patiëntleveringen. De producten worden niet alleen van A naar B gebracht, maar in overleg met de klant kan er zelfs direct op de etage geleverd worden. De service van Omega Logistics gaat dus over de drempel voor het vervoer van medische producten.

De onderstaande producten kunnen met de volgende service geleverd worden:

  • Overnight zendingen
  • Last mile traject
  • Tijdskaderleveringen
  • Spoedzendingen
  • Dedicated routes
Omega Logistics

15-25 °C gecontroleerd transport

Voor het 15-25 °C gecontroleerd transport zet Omega Logistics eigen temperatuur gecontroleerde wagens in. Wij beschikken over een gevarieerd wagenpark, van bestelwagens tot vrachtwagens. Verschillende wagens zijn voorzien van temperatuursensoren zodat de temperatuur constant gemonitord wordt. Deze gegevens zijn ook online beschikbaar voor de klant via een app. Wanneer de temperatuur te hoog of te laag dreigt te worden, krijgen de afdeling planning en de chauffeur automatisch een waarschuwing. Ook beschikt Omega Logistics over een GDP gecertificeerde Healthcare hub. Deze Healthcare hub is 15-25°C gecontroleerd. Vanuit het collectieadres worden de medische producten vervoerd naar de Healthcare hub van Omega Logistics. Vervolgens leveren wij de producten op de door u gewenste locatie.

2-8 °C gecontroleerd transport

Voor de cold chain zendingen heeft Omega Logistics verschillende oplossingen. Afhankelijk van het type klant kiezen wij in overleg de beste oplossing. Omega Logistics beschikt over mobiele koelkasten waarin de zendingen vervoerd kunnen worden voor onder andere patiëntleveringen. De koelinstallatie bestaat uit een koelunit voorzien van een verrijdbaar onderstel, een GPS-volgsysteem en een accupack. Hierdoor kan er 16 uur onafgebroken actief gekoeld worden. Wanneer de temperatuur beneden de 3 graden of boven de 8 graden komt, volgt er een alarmmelding. De koelkasten zijn via een online platform of via de Omega Logistics app te volgen. Het voordeel van deze manier van vervoeren, is dat we cold chain zendingen kunnen meegeven in iedere auto. Tevens beschikt Omega Logistics over wagens die 2°-8°C of gecombineerd kunnen koelen. Deze wagens zijn ook uitgerust met sensoren en een GPS volgsysteem zodat de status van de zending inzichtelijk is voor de klant.

Standaard leveringen

Ook voor niet-temperatuur gecontroleerde medische leveringen is het personeel GDP getraind. Zo waarborgen we de productveiligheid en -kwaliteit. De kwaliteit en veiligheid bij elk aspect van de service is belangrijk voor Omega Logistics.

Andere diensten

Omega Logistics biedt naast patiëntleveringen en standaard leveringen ook nog andere mogelijkheden. Bekijk hier de mogelijkheden voor apotheekleveringen, leveringen bij zorginstellingen en maatwerk.