Apotheekleveringen

Het op tijd hebben van bestelde medicijnen is essentieel voor het draaiende houden van een apotheek. Omega Logistics bevoorraad dagelijks apotheken door heel Nederland met medische producten van diverse farmaceutische groothandels.

De benodigde medische producten worden door de apotheken besteld bij de groothandel, waarna Omega Logistics de producten ’s nachts en ’s ochtends vervoert naar de apotheken. Omega Logistics bezorgt de zendingen in temperatuur gecontroleerde wagens. De medische producten kunnen vervoerd worden onder de volgende condities:

  • 15-25°C gecontroleerd transport
  • 2-8°C gecontroleerd transport
  • Standaard transport

Nachtlevering

U heeft de mogelijkheid om u apotheek ’s nachts te laten bevoorraden. De medische goederen worden in de nacht in de goederensluis van de apotheek gezet, die bereikbaar is door middel van een toegangscode die de apotheker verstrekt aan Omega Logistics. Het vervoer van de medische producten vindt plaats in speciale kratten. De retourkratten worden direct meegenomen. Eventueel andere werkzaamheden zoals het bevoorraden van de robot in de apotheek worden ook door de Omega chauffeurs uitgevoerd. De opdrachtgever en de klanten worden daarnaast iedere ochtend op de hoogte gebracht van eventuele bijzonderheden die de chauffeurs hebben aangetroffen in de apotheek.

Al het personeel is GDP (Good Distribution Practices) gecertificeerd, wat inhoud dat zij getraind zijn in het leveren van zendingen aan de medische sector. Wij zijn compliant aan de laatste regelgeving en richtlijnen. Zo heeft Omega Logistics onlangs de eerste pharma gecertificeerde bedrijfswagens in gebruik genomen en is Omega Logistics GDP en ISO 9001:2015 gecertificeerd.